Josep Manel Campos i Campos


josep manel

Naix a Betera l'any 1976. Als sis anys comença els seus estudis musicals al seu poble i s'incorpora als vuit anys al Conservatori Joaquin Rodrigo de València. Hi obté el títol de professor superior de piano sota la direcció de Miguel Ángel Herranz.

En el camp pianístic ha estat format per prestigiosos professors internacionals com Neal P. Da Costa, Ratko Delorco i F. Tortajada entre d'altres. Ha interpretat concerts de piano per tot arreu d'Espanya. En són destacables els realitzats a Tenerife i al Palau de la Música de Valencia, i amb menció especial, el concert de E. Grieg per a piano realitzat amb la banda del Centre Artístic Músical de Bétera, i la Unió Musical de Guadassuar sota la direcció de J. C. Civera.

Començà a formar part d'un cor ben aviat; és per això que als quinze anys ja dirigeix una coral i als divuit se'n fa càrrec de la direcció d'una altra: La Unió Musical de l'Eliana. Des de juny de 2005 és director del Cor Lambert Alonso de Godella. Obté durant dos anys consecutius el primer premi de nadalenques al Palau de la Música de València amb una coral de veus blanques. En destaquen els concerts corals realitzats en Madrid, França i Itàlia. En el camp coral ha rebut formació de prestigiosos professors com Jacques Calatayud, Edwin List, Ernest Artal i Diego Ramón.

En abril de 2010, va dirigir el Glòria de Vivaldi. En gener de 2011 va dirigir La Trilogia Sacra d' E. Artal al Palau de la Música de València. En març de 2013 dirigeix el Requiem de Mozart al Capitoli de Godella.
Ha estat un dels components del grup vocal 5per4 sota la direcció de J. Debón. En 1998, edità un cd de música propia (Aura Magna "El susurro de la lluvia", Spotify) junt a Pedro Andani. Forma part del trio "Gessamí" junt a Esther Vidal (Violí) i David Fernández (Cello). També com a clavecinista del grup de música antiga "Permanence Consort" amb intruments originals.

En el terreny de la docència és diplomat en magisteri. Ha treballat en acadèmies de música, en col•legis i instituts. Ha impartit cursos al Cefire per a professors. Destaca la seua creativitat i la creació de programes innovadors.

Actualment és professor de piano y pianista acompanyant al Conservatori Municipal de Música José Iturbi a València i compagina aquesta activitat amb la direcció del Cor Acanthus de València i el Cor Lambert Alonso de Godella.